Film

Skribent

Patrik Jonsson

7 juni 2012 | 20:01

"Expendables" kan bli TV-serie

I veckans TV-rapporter avhandlar vi serieadaptioner, Mads Mikkelsens Hannibal och slutet på "Spartacus".

Lionsgate funderar på att göra serieadaptioner av några av deras filmer, först och främst gäller det "The Expendables" från 2010 med Stallone & Co, men det gäller även filmer som "Step Up" och "Red".
Huruvida detta kommer att bli verklighet får tiden förtälja, först ska så klart manusförfattare och producenter kopplas till projekten och så måste det givetvis finnas TV-kanaler som är intresserade.

Nu har äntligen NBC hittat sin Hannibal Lecter och det blir skandinaviskt, eller danskt närmare bestämt då de har gett rollen till ingen mindre än Mads Mikkelsen. Mikkelsen har ju spelat badguy förr, bl.a i "Casino Royale" och "Thor" och nu ska vi alltså även få avnjuta honom som världens mest kända kannibal då NBC drar igång serien "Hannibal" efter nyår.

Ett bra val? Ja jag personligen tycker nog det, jag tror faktiskt att han kan passa riktigt bra.

Den kommande tredje (egentligen fjärde) säsongen av Starz "Spartacus" kommer också att bli den sista. Det hela handlar inte om dåliga tittarsiffror, de är faktiskt riktigt starka, utan skaparna tillsammans med Starz tycker helt enkelt att det är dags att börja runda av. Serien har även fått sin undertitel: "War of the Damned" och Starz utlovar en säsong utöver det vanliga. "War of the Damned" har premiär i januari.

Nyheter i korthet:

Showtime har gett "Nurse Jackie" ytterligare en säsong, den femte i ordningen.

Kathryn Joosten, förmodligen mest känd från "Desperate Housewives" som även gav henne två Emmys, gick bort förra helgen, Joosten blev 72 år.

Säsongsavslutningen av "Game of Thrones" som gick av stapeln i söndags drog 4,2 miljoner tittare, vilket är en ökning på 1,2 miljoner sedan den första säsongens final. En tredje säsong har redan fått grönt ljus, men nu så snackas det redan om en fjärde.

Ja och det finns även anledning till att fira hos A&E då deras "Longmire" drog exakt lika många tittare, 4,2 miljoner, då den hade premiär i söndags efter just "Game of Thrones". Därmed är "Longmire" deras största succé någonsin och detta med en förkrossande marginal.

FX har gett fullt förtroende till komediserien "Legit" med den australiensiske komikern Jim Jeffries, en säsong på 13 avsnitt är beställd.

Så värst mycket mer har inte hänt under den gångna veckan, sommaren har börjat och rapporter kring TV-serier ligger minst sagt i lä, det är med andra ord som det ska vara den här tiden på året. Hoppas ändå att det händer mer under den kommande veckan.

| 7 juni 2012 20:01 |