Serie

Skribent

MovieZine

12 juni 2020 | 10:02

Evin Ahmad spelar huvudrollen när "Snabba Cash" blir serie

Inspelningen av "Snabba Cash" har precis påbörjats i Stockholm. Den svenska Netflix-serien får premiär 2021.
"Snabba Cash"-serien är en reboot som utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelserna i filmtrilogin.

Historien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.

Evin Ahmad, känd från filmen "Dröm vidare" och Netflix-serierna "Störst av allt" och "The Rain", spelar huvudrollen som Leya.

- När jag fått frågan tidigare om vad min drömroll som skådespelare är så har jag aldrig haft ett svar på det. Men nu vet jag. Leya är drömrollen jag väntar på i hela mitt liv. Det var så stort när "Snabba Cash"-filmerna kom och något som alla ville vara en del av, säger Evin Ahmad i ett pressmeddelande.

- När jag fick höra att Netflix ska göra serien ”Snabba Cash” var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen. Därför är det extra roligt att få vara med och forma denna berättelse om ett Sverige idag som för mig personligen handlar om en massa olika mänskliga saker, men också hur livsnödvändigt jakten på pengar är i en värld där vissa inte ens tror att ett klassystem existerar. Leya är en komplex karaktär som är beredd att göra vad som helst för att nå framgång.

"Snabba Cash" regisseras av Jesper Ganslandt och produceras av Nicklas Wikström Nicastro för SF Studios. Serien är skriven och skapad av Oskar Söderlund tillsammans med Jens Lapidus som också är exekutiv producent.

I rollistan syns även Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri, Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz och Felice Jankell.

"Snabba Cash" kommer att ha exklusiv premiär på Netflix 2021.
| 12 juni 2020 10:02 |