Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 mars 2013 | 23:30

"Evil Dead" hyllas & får en uppföljare

Regissören Fede Alvarez meddelar själv att en fortsättning redan fått grönt ljus.

Remakes på kända skräckfilmer, ska det vara nåt, det? Historiken har inte sett så bra ut de senaste åren, men "Evil Dead"-fansen kan iallafall andas ut. I helgen premiärvisades Fede Alvarez version på festivalen SXSW, och de första recensionerna online är lyriska.

"Evil Dead" levererar precis så mycket gore som trailern antyder. Ultravåldsam, vidrig och - gissa vad - välspelad, här väntar en skräckfilm som gör "attack på alla sinnen", skriver Screen Crush.

- Hur man fick igenom en R-rating är ofattbart. Det här är en film som eldar upp oskyldiga människor, hugger folk i ögonen, skär upp vackra kinder och slår in skallar - allt med ett vrickat leende, raporterar Movies.com.

Recensionen på Bloody Disgusting håller med:

- Verkligen en remake som är gjord på rätt sätt. Den tar element från originalet och tolkar om dem på mest extrema sätt. För alla er som längtat efter blod.

- Det sjukaste är inte filmen utan att vi vill se detta våld som så sällan visas på vita duken. Men Alvarez dömer inte publiken, han skämmer bort den, tycker Collider.

Låter ju som en trevlig film, visst? Och mer ska det bli, regissören själv meddelade på scen efter visningen att en uppföljare är på väg. Sony har gett grönt ljus och det lär inte dröja alltför länge, förutsatt att den här går väl på biograferna.

Låt familjen stanna hemma och njut av en riktig rysare på bio från den 10 maj. 

| 9 mars 2013 23:30 |