Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2023 | 20:15

”Everything Everywhere All At Once” håvar in ännu fler filmpriser

De är inte klara än! Nya filmpriser till både Michelle Yeoh och Ke Huy Quan på Critics Choice-galan.
I helgen såg vi ”Everything Everywhere All At Once” spöa varenda konkurrent på Oscarsgalan. Och de är visst inte klara än. Idag fångade filmen ytterligare tre priser på Critics Choice Super Awards - en film- och tv-gala som fokuserar på action, skräck, sci-fi och superhjältegenren. (Såklart att superhjältar ska ha en egen gala.)
 
”Everything Everywhere All At Once” utsågs till Bästa sci-fi/fantasyfilm, och de nyblivna Oscarsvinnarna Michelle Yeoh och Ke Huy Quan kan nu addera fler statyetter på prishyllan där hemma. Båda vann pris för Bästa skådespelare.
 
Kanske blev denna gala lite av en tröst för både Viola Davis (som vann för Bästa skådespelerska i en actionfilm med ”The Woman King”) och Angela Bassett (Bästa skådespelerska i en superhjältefilm med ”Black Panther 2”). Båda blev som bekant snuvade på Oscars.
 
Bland övriga vinnare utmärker sig ”Top Gun: Maverick” som Bästa actionfilm och ”The Batman” som Bästa superhjältefilm. ”Barbarian” utsågs till Bästa skräckfilm. Hollywood Reporter har hela vinnarlistan.
| 16 mars 2023 20:15 |