Film

Skribent

Mats Karlsson

18 juli 2013 | 23:01

"Everest" fylls på med fyra nya skådisar

Christan Bales roll kan tas över av Jason Clarke och även Josh Brolin, John Hawkes och Jake Gyllenhaal är aktuella för rollistan.

I februari rapporterade vi att Christian Bale var i förhandlingar om huvudrollen i Baltasar Kormakurs ("Djupet") drama "Everest", men nu visar det sig att Bale har tackat nej. Men ingen fara på torpet, man har redan hittat ersättaren, nämligen Jason Clarke ("Zero Dark Thirty"), rapporterar Deadline.

Dessutom är studion Universal i förhandlingar med tre nya skådespelare och de är Josh Brolin, John Hawkes och Jake Gyllenhaal. Filmen handlar om de ödesdigra expeditionerna som år 1996 drabbades av en oväntad storm som tog åtta liv. Filmen är baserad på böcker och intervjuer med de överlevande. Expeditionens ledare kommer i alla fall att spelas av Jason Clarke, om nu förhandlingarna går i lås.

Men det är inte den enda filmen om Mount Everest som är på gång. Även Doug Liman planerar en film med Tom Hardy i huvudrollen. Limans film har lite bisarrt nog samma titel som Kormakurs, men där kommer handlingen kretsas kring den sanna historien om den första mannen att bestiga berget.

Kormakurs "Everest" planerar att dra igång inspelningarna redan i november.

| 18 juli 2013 23:01 |