Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 augusti 2018 | 11:40

Evangeline Lilly kände sig tvingad att göra delvis naken-scen i "Lost"

Än idag tackar skådespelerskan nej till alla roller som inkluderar någon form av nakenhet, efter upplevelserna under "Lost"-inspelningarna.
Evangeline Lilly slog igenom med karaktären Kate, en av de mest älskade huvudrollerna i "Lost". Kate var en av seriens starkaste karaktärer, vilket är varför många har tyckt att kärlekstriangeln mellan henne och Sawyer/Jack under den tredje säsongen var ett tråkigt sidospår.
 
En kritik som Lilly, nu aktuell i "Ant-Man and the Wasp", i en podcastintervju med The LOST Boys berättar att hon håller med om. Hon ska bland annat ha kastat flera manus över rummet i ilska, då hon inte höll med om vissa beslut Kate tvingades fatta under säsong 3. Hon avslöjade i samma veva att den säsongen även satt djupare spår i hennes karriär.
 
- Under den tredje säsongen hade jag en jobbig upplevelse på inspelningsplatsen när jag praktiskt taget tvingades göra en scen i vilken jag var delvis naken. Jag var så förödmjukad att jag darrade, och när det var över grät jag, men var tvungen att göra en väldigt formidabel och stark scen direkt efteråt.
 
 
Lilly berättar att hon efter denna upplevelse svor att om hon ombads göra en liknande scen så skulle hon vara i kontroll över den. Men när ett liknande tillfälle dök upp under den fjärde säsongen kände hon sig återigen överkörd och utan kontroll. Efter detta ska hon ha sagt åt seriens skapare att hon aldrig kommer att göra en scen i "Lost" där hennes karaktär tar av sig kläderna igen. Inte nog med det, efter sina upplevelser under "Lost"-inspelningarna tackar hon nu alltid nej till roller som involverar någon form av nakenhet - för att undvika att hamna i en liknande situation igen.
 
Skaparna bakom "Lost"; JJ Abrams, Jack Bender, Carlton Cuse och Damon Lindelof, har i ett gemensamt uttalande bett Lilly om ursäkt för hennes upplevelser under inspelningarna av "Lost".
 
- Vårt svar på Evies uttalanden i media var att omedelbart försöka få kontakt med henne och be henne djupt om ursäkt för upplevelserna hon beskrev från sin tid arbetandes med "Lost". Vi har inte lyckats få kontakt med henne ännu, men är verkligen jätteledsna över detta. Ingen människa ska någonsin behöva känna sig osäker på sitt arbete. Punkt.
 
"Lost" har hyllats av många som en av de bästa tv-serierna någonsin - men hur väl tycker du att serien står sig idag? Kommentera gärna nedan!
| 3 augusti 2018 11:40 |