Film

Skribent

Hannes Kinnunen

29 januari 2012 | 12:01

Evangeline Lilly är en krigare i "The Hobbit"

I veckans uppdateringar kring "The Hobbit" lyfter Evangeline Lilly på slöjan om sin karaktär och så ger Peter Jackson oss en uppdatering om filmen.

Evangeline Lilly är en krigare i "The Hobbit"

Evangeline Lilly som tidigare gestalltat rollen som Kate i TV-serien "Lost" har varit klar för rollen som alven Tauriel i "The Hobbit" ett bra tag nu. Vad vi inte vetat är vem hon egentligen spelar och vart hon kommer att dyka upp då hennes karaktär är helt skriven för filmen. Nu har hon i en intervju med Entertainment Weekly svarat på dessa frågor vi har stått undrandes över.

- Hon är en krigare. Hon är faktiskt ledaren över de alviska vakterna. Hon är även "the big shot" i armén. Så hon vet hur man handskas med vapen, hennes primära vapen är en bilbåge men hon bär även två dolkar. Och hon är dödlig, definitivt ingen du skulle vilja hamna i en mörk gränd med, säger Lilly.

Då hon är en av de alviska vakterna så kan vi på hörhand tippa att hon spelar in ett finger i tillfångatagandet av Bilbo och hans följeskap lett av Legolas pappa Thranduil spelad av Lee Pace.

Intervjuaren frågor även om hon har en stor del i femhärarslager (The Battle of Five Armies) där hon svarar:

- "Jag vet faktiskt inte, vi har inte filmat den delen ännu och jag ska åka tillbaka till Nya Zeeland snart för fem månader mer av filmande.

Hon säger att hon även redan filmat i sex månader där nere samt att hon bara är med snabbt i slutet av första filmen. Det jag kommer och tänka på är att med så här mycket inspelningstid för hennes karaktär så kan vi nog räkna med en hel del utrymme i sista filmen.

Peter Jackson pratar "West of Memphis" och "The Hobbit"

Peter Jackson är aktuell som producent för den kommande intressanta dokumentären "West of Memphis" som handlar om rättsfallet "West Memphis Three". Dokumentären hade premiär i Sundance bara här om veckan och på plats var Peter Jackson och pratade om projektet och kunde även snabbt uppdatera oss lite angående "The Hobbit".

Om du bara är intresserad av "The Hobbit" kan du hoppa fram till 02:00 i videon.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 29 januari 2012 12:01 |