Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 mars 2017 | 08:00

Eva Green erbjuds huvudrollen i Tim Burtons ”Dumbo”

Disneys nästa live action-filmatisering börjar få ihop rollistan.
Eva Green kan få samarbeta med Tim Burton för tredje gången. Efter ”Dark Shadows” och höstens ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” har skådespelerskan blivit erbjuden en huvudroll i spelfilmen ”Dumbo”. 

Baserat på den animerade ”Dumbo” från 1941 ska Disneys nya spelfilm använda sig av CGI för att få liv i den flygande elefanten. Förutom Dumbo själv kommer tre mänskliga karaktärer att synas i de ledande rollerna. Eva Green ska enligt Deadline spela en trapetsartist på cirkusen där Dumbo bor.

Bland de andra karaktärerna finns en far vars barn blir vänner med Dumbo, och den onde cirkusdirektören. Will Smith och Chris Pine var påtänkta att spela den förstnämnda, men förhandlingarna gick i kras. Sist vi hörde något om skurkrollen var Tom Hanks aktuell för den.

Nästa vecka släpps Disneys spelfilmsversion av ”Skönheten och Odjuret” med Emma Watson och Dan Stevens. På tur står också en ny ”101 dalmatiner” med Emma Stone i rollen som Cruella de Vil, och remakes av "Lejonkungen" och "Mulan". Studion har hittills haft stora framgångar med sina live action-sagor som "Maleficent" och "Djungelboken".

Läs också: Disney bekräftar 9 live action-filmer


Gillar ni kombinationen av Eva Green och Tim Burton? Kommentera nedan.
| 8 mars 2017 08:00 |