Film

Skribent

MovieZine

18 mars 2024 | 17:05

Ett superfan har redan sett "Dune: Part Two" 19 gånger på bio

Samma galning såg första filmen 200 gånger: "Jag kan manuset utantill".
En filmtok med dille på "Dune" påstår sig ha sett den nya filmen hela nitton gånger. Och fler lär det bli.
 
Twitter-användaren Batsdune, som egentligen heter Mac, har fått stor uppmärksamhet de senaste dagarna. Anledningen är inte konstigare än att han är en flitig biobesökare och återser "Dune: Part Two" nästan dagligen. Ibland två gånger om dagen.
 
Även på Letterboxd kan man följa hans äventyr med Denis Villeneuves episka sci-fi-rulle.
 
- Jag upptäcker nya saker varje gång. Denis Villeneuves filmer är så detaljrika. Jag älskar också ljuddesignen, det är beroendeframkallande, berättar Mac i en intervju med sajten Inverse.
 
 
Det är dock ingenting jämfört med första "Dune". Den såg han mer än 20 gånger på bio, och gissningsvis över 200 gånger på streaming. Kommer unge Mac lyckas att slå sitt egna rekord?
 
- Att se "Dune" blev min hobby. Jag brukade föra statistik över när jag såg om den, men jag slutade vid 100 och det var 2022... Jag hade inte det mest aktiva sociala livet i gymnasiet och jag tillbringade det mesta av min tid med att läsa eller plugga. Det blev ofta något jag bara satte på i bakgrunden.
 
- Jag har memorerat manuset och brukade skriva ut det i skolan när jag blev uttråkad, tillägger Mac.
 
Frågar du proffset så rekommenderar han att "Dune: Part Two" upplevs på en IMAX-duk:
 
- Den måste ses på IMAX. Jag såg standard-versionen och det var inte alls samma sak. Jag kan inte föreställa mig hur det blir att se den på streaming.
 
Hur många gånger har DU sett filmen? Kommentera nedan.
| 18 mars 2024 17:05 |