Trailer

Skribent

Cristian Sarmiento

24 oktober 2022 | 22:30

Ett spökskepp kommer lastat i Netflix nya serie "1899"

Skaparna av den mystiska (och förvirrande) serien ”Dark” från 2017 kommer nu med sitt nästa projekt.
I "1899" följer vi immigranter ombord ett fartyg som reser från Europa till New York för att förverkliga sina drömmar, börja om på nytt och hitta lyckan. Inte helt olik Titanic. Mitt under resan så tar fartyget emot ett meddelande, ett nödrop från ett mötande skepp med det gudalika namnet Prometheus.
 
Ombord Prometheus så ekar det tomt och bara minnen av vad som kan ha befunnit sig ombord skeppet verkar finnas - eller? Se den nya trailern här:
 
 
I den otroligt snygga trailern ser vi människor med olika bakgrunder, nationaliteter och klasser. (Återigen, inte helt olikt Titanic.) Språk blandas vilt och vi får förutom engelskan höra tyska, danska, spanska, franska.
 
Istället för den klassiska ”whodunnit” så kretsar handlingen om förbannelsen som verkar ligga över fartyget Prometheus. Vad skedde egentligen ombord? Vart tog alla vägen? Handlingen har tidigare varit hemlig gällande serien men skall vi lita på Jantjee Friese och Baran Bo Odar som står bakom succéserien ”Dark” så är inte allt riktigt såsom det verkar.
 
Rollensemblen är lika varierad som frågorna kommer att vara när serien har premiär den 17 november på Netflix.
 
 
Är ni taggade på höstens mystiska "1899"?
| 24 oktober 2022 22:30 |