Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 oktober 2018 | 09:45

Ett kärt återseende har bekräftats i sista "Game of Thrones"-säsongen

Det mesta må vara efterlängtat när det kommer till "Game of Thrones" sista säsong, men vissa karaktärer är uppenbarligen svårare att få till liv än andra.
Redan i det första avsnittet av "Game of Thrones" fick vi lära känna fem skräckvargsvalpar, som alla adopterades av något av de då fortfarande lyckliga (ännu levande) Stark-barnen.
 
Under resans gång har däremot de flesta skräckvargarna dödats och nu finns det bara två kvar vid liv. Aryas skräckvarg Nymeria dök upp i en kort scen under den sjunde säsongen, medan Jons trogne följeslagare Ghost helt lämnades utanför den senaste säsongen. I böckerna som serien baseras på har skräckvargarna däremot en avsevärt mer framträdande roll.
 
 
Anledningen att detta har tonats ned i tv-serie-versionen beror främst på att de nu vuxna skräckvargarna är bland de dyraste karaktärerna att få till i efterproduktionen. De flesta (läs ingen) vet egentligen hur en drake ser ut, vilket innebär att serien har kunnat "hitta på" sin egen version av hur en "Game of Thrones"-drake ska se ut. 
 
När det kommer till skräckvargarna är de, utseendemässigt, helt enkelt "stora vargar" - vilket folk ändå kan förställa sig ganska enkelt. Vilket innebär att om de inte ser perfekta ut, kommer tittarna att märka av att något är fel. De har därför använt sig av riktiga vargar, vilket begränsat vad de har kunnat få dem att göra, för att sedan förstora upp dem i serien.
 
Stillbild ur "Battle of the Basterds"-avsnittet.
 
Det har exempelvis förklarats att Ghost inte användes i "Battles of the Basterds"-avsnittet, då budgeten tvingade dem att välja mellan att använda Ghost eller en jätte (vilket blev deras slutliga val). Lyckligtvis har Joe Bauer, som är VFX supervisor för "Game of Thrones", i en intervju med Huffington Post nu bekräftat att Ghost kommer att vara en betydande del av den sista säsongen. 
 
- Ghost kommer att dyka upp, och han gör några... han är väldigt närvarande och gör några riktigt coola saker i den åttonde säsongen.
 
Har du också saknat Ghost - och vilka "coola saker" tror du att han kommer att få göra i den sista säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 2 oktober 2018 09:45 |