Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 juli 2022 | 09:00

Ethan Hawke ger sig in i debatten: "Marvel kan inte jämföras med Ingmar Bergman"

MCU-skådisen säger sitt i Marvel-debatten, och han försvarar Martin Scorseses "kontroversiella" åsikter.
Debatten om Marvels filmiska kvalitéer är långt ifrån över än. Nu har skådespelaren Ethan Hawke blivit tillfrågad om sin syn på saken - är Marvels superhjältar inte "äkta film", som Martin Scorsese antydde 2019 Hawke har själv fått leka i MCU-sandlådan med en skurkroll i tv-serien "Moon Knight" nyligen, och han försvarar både genren och Scorsese.
 
- Om folk som Scorsese och Coppola inte får säga sin sanning om hur det finns viktigare saker än att tjäna pengar, vem ska då göra det, frågar sig Hawke i en intervju med Indiewire.
 
 
Marvel Studios har gjort några av de största biosuccéerna på senare år, effektspäckade äventyr för den unga popcornpubliken. Men det är orättvist att jämföra serietidningsfilm med mästare som Bergman, menar Hawke:
 
- Någon måste säga: det här är inte "Fanny och Alexander". Om man recenserar de här filmerna som är gjorda för 14-åringar som om de vore "Fanny och Alexander" eller "Nattvardsgästerna", så vem fan kommer få göra "Nattvardsgästerna"?
 
- Jag uppskattar att våra äldre statsmän i filmvärlden påminner folk om att inte sätta ribban för lågt. Jag förstår att vissa kommer tycka att de är uppblåsta, men de är inte uppblåsta, säger skådisen.
| 20 juli 2022 09:00 |