Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 juli 2022 | 20:30

Esther är tillbaka i ”Orphan 2”-trailer

Den mordiska flickan med en hemsk hemlighet från 2009 års skräckis ”Orphan” gör comeback i trailern till ”Orphan: First Kill”.
Isabelle Fuhrman spelade den ryska, föräldralösa flickan Esther i Jaume Collet-Serra rysare där adoptivföräldrarna (Vera Farmiga och Peter Sarsgaard) snart upptäcker att hon inte är så snäll som hon först verkar. Filmen blev känd för sin oväntade twist i slutet och blev en stor succé när den drog in över 78 miljoner dollar (på en 20 miljoners budget).
 
Nu är det alltså dags för en prequel som utspelas flera år innan första filmen när Esther flyr från ett mentalsjukhus i Estland till USA där hon imiterar den försvunna dottern i en rik familj. Men snart finner hon sig i en kamp mot en ny, överbeskyddande mamma (Julia Stiles).
 
William Brent Bell regisserar och andra skådespelare som medverkar är Rossif Sutherland (son till Donald, ”The Possessor”), Hiro Kanagawa (”Godzilla”) och Matthew Finlan (”My Fake Boyfriend”). Det intressanta här är att Fuhrman spelar nioåriga Esther igen trots att skådespelaren själv hunnit fylla 25 år - och föryngringsprocessen har tydligen inte gjorts med hjälp av CGI eller makeup, säger hon själv till The Hollywood Reporter.
 
Huruvida bra filmen blir återstår att se. Regissören Bell har förutom den aningen underskattade ”The Boy” inte gjort mycket sevärt. Men samtidigt är Fuhrmans Esther en minnesvärt skrämmande skräckfilmsskurk och det är kul med en lite oväntad uppföljare bland alla franchises. Vi håller tummarna för härlig skräck med kalla kårar och blodiga mord.
 
"Orphan: First Kill" får svensk biopremiär 26 augusti. Se trailern här:
 
| 13 juli 2022 20:30 |