Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 april 2018 | 09:00

Ernest Clines ”Armada” blir film

Efter succén för Spielbergs ”Ready Player One” är det dags att filma sci-fi-författarens andra bok.
Likt bioaktuella ”Ready Player One” är ”Armada” en nostalgiskt doftande science fiction-historia som kretsar kring tv-spel och filmer från förr.

Hjälten Zack Lightman spenderar lite för mycket tid framför sina spel, men allting ska förändras när han hittar sin fars gamla dagböcker, fyllda av konspirationsteorier. Zack inser att spelet Armada är mer än ett spel, det är en simulator för att träna upp ungdomar inför en oundviklig utomjordisk attack.

”Armada” blev kanske inte samma succé som ”Ready Player One” i bokhyllorna, och ärligt talat kom jag knappt halvvägs genom boken. Det är å andra sidan ingen förvåning att Universal vill rida på framgångsvågen och intresserar sig för Ernest Clines andra roman.

Deadline berättar att manus skrivs av Dan Mazeau, känd för ”Van Helsing” och ”Wrath of the Titans” - inte direkt titlar som inger förtroende... Med rätt regissör bakom rodret kan detta fortfarande bli ett kul och visuellt snyggt äventyr, men vi ska nog inte hoppas på Spielberg igen.
 
 
Ernest Cline skriver för närvarande på en uppföljare till "Ready Player One", och det är inte otänkbart att även den kommer till bioduken så småningom.
 
Har du läst "Armada"? Hur lämpar den sig som film? Kommentera nedan.
| 4 april 2018 09:00 |