SIFF 2019

Skribent

MovieZine

12 september 2019 | 16:00

Erik Hemmendorff är årets juryordförande på Stockholms filmfestival

Producent till flera av Ruben Östlunds hyllade filmer.
Stockholms filmfestival skriver i ett pressmeddelande att Guldpalmen-vinnaren och producenten Erik Hemmendorff blir festivalens juryordförande för Stockholm XXX Competition. Han kommer att ansvara för att leda juryn i arbetet med att utse filmen som bland annat vinner “Bästa film” och världens tyngsta filmpris – Bronshästen.
 
– Stockholms filmfestival har varit duktiga på att plocka upp konstnärskap som man inte ser någon annanstans. Som juryordförande ska jag slå ett slag för de som vågar sticka ut bland det oändliga utbudet av algoritm-optimerade tv-serier som idag utraderar regissörens röst. Jag är förtjust i de som överraskar och utmanar, och ser fram emot livliga diskussioner med de andra jurymedlemmarna, säger Erik Hemmendorff.
 
Erik Hemmendorff har tillsammans med Ruben Östlund grundat produktionsbolaget Plattform Produktion som vunnit över 100 internationella filmpriser för filmer som "The Square" (2017), "Turist" (2014) och "De ofrivilliga" (2008). Senast han besökte Stockholm filmfestival så vann hans film "De ofrivilliga" pris för bästa manus och röstades fram som bästa film i Star! Audience Award av festivalpubliken.
 
Den 30:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival äger rum mellan 6-17 november 2019.
 
Ovanstående foto: Carla Orrego Veliz/Stockholms filmfestival
| 12 september 2019 16:00 |