TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2024 | 07:10

Episk gladiatorserie med Anthony Hopkins släpps i sommar - se teasern här

Grattis alla ni män som tänker på romarriket varje dag!
Det här blir året då vi får inte mindre än två storslagna gladiator-draman. Medan Ridley Scott jobbar på att få klart efterlängtade ”Gladiator II” till hösten, filar Roland Emmerich på den påkostade streamingserien ”Those About to Die”.
 
”Those About to Die” har tidigare beskrivits som ”ett storskaligt drama inom den komplexa, korrupta och spektakulära gladiatorvärlden i Antikens Rom”. Sport, politik och affärer kolliderar med Anthony Hopkins i täten som kejsare Vespasianus.
 
De 10 avsnitten regisseras av Roland Emmerich (”Independence Day”) med en saftig budget på 140 miljoner dollar.
 
- Jag har alltid varit fascinerad av Romarrikets historia, säger filmskaparen i ett uttalande.
 
- Så mycket verkar fortfarande relevant för vårt samhälle idag - från sammanflätningen av politik och sport till tävlingsdisciplinerna, som inte heller har förändrats mycket under de senaste 2000 åren. De mest elektrifierande spektaklen för massorna involverar fortfarande två män på en arena som spöar upp varandra, och dagens vagnar kallas racerbilar vars förare fortfarande kraschar och ofta betalar med sina liv.
 
Hela serien släpps på amerikanska Peacock den 18 juli. Eftersom streamingtjänsten inte finns i Sverige är det ännu inte klart när (och om) ”Those About to Die” kommer nå en svensk publik.
 
Se trailern nedan:
 
| 8 april 2024 07:10 |