Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 januari 2022 | 16:00

En ny Disney-låt är nu större än "Let It Go"

På de amerikanska topplistorna har "We Don't Talk About Bruno" från "Encanto" redan hunnit nå större framgångar än den Oscarsvinnande låten från "Frost".
”Vi pratar inte om Bruno”, sjungs det i en av sångerna från ”Encanto”, Disneys animerade musikal som fick premiär i slutet av förra året. Men det verkar trots allt som att världen pratar en hel del om Bruno – låten har nämligen redan hunnit bli en av de mest framgångsrika i Disneys historia.
 
”We Don’t Talk About Bruno”, framförd av skådespelare som Stephanie Beatriz och Diane Guerrero, har på senare tid överraskat stort på topplistorna i USA. På veckans Billboardlista ligger den på 4:e plats, tack vare 29 miljoner streams och 8000 nedladdningar.
 
Detta är den högsta placeringen för en Disneysång på över 26 år, sedan "Pocahontas"-låten "Colors of the Wind" 1995 tog sin in på samma plats. Dessutom innebär det att låten går om Oscarsvinnande "Let It Go", från filmen "Frozen", vilken som högst hamnade 5:a på listan. 
 
 
Sverige är inget undantag vad gäller framgångarna för musiken i "Encanto". På Spotifylistan över de mest virala låtarna i landet hittas "We Don't Talk About Bruno" på plats fyra, följd av flera andra melodier ur filmen, samtidigt som musikvideon är den populäraste på svenska Youtube. 
 
"Encanto", som handlar om en colombiansk familj bosatt på en gömd, förtrollad plats, tog nyligen hem priset för Bästa animerade film på årets Golden Globe-gala. Musiken i filmen är skriven av Lin-Manuel Miranda, känd för soundtracket i musikaler som "Hamilton" och "In The Heights".
 
 
Har du hunnit kolla in ”Encanto” på bio eller Disney+? Vilka låtar har lagt sig mest på ditt minne?
| 19 januari 2022 16:00 |