Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 juni 2021 | 00:05

"En vampyrs bekännelse" blir tv-serie hos AMC

Det ser ut som att AMC har planer på ett utökat universum för både vampyrer och häxor, vid sidan om sina zombies i "The Walking Dead"-produktionerna.
TVLine rapporterar att AMC har lagt en officiell beställning på en första säsong baserad på författaren Anne Rices böcker i "The Vampire Chronicles". Bokserien låg även till grund för långfilmen "En vampyrs bekännelse" (1994) i vilken Tom Cruise, Brad Pitt och Kirsten Dunst spelade huvudrollerna.
 
För lite drygt ett år sedan rapporterade vi om att AMC hade ropat hem rättigheterna till Rices populära bokserier "The Vampire Chronicles" och "The Lives of the Mayfair Witches Series".
 
- Det har alltid varit min dröm att se världarna från mina två största bokserier under ett och samma tak, så att filmskapare kan utforska de utökade och sammanlänkade universumen med mina vampyrer och häxor. Den drömmen är nu en verklighet, och resultatet av det är ett av de mest betydande och spännande avtalen under hela min långa karriär, kommenterade Rice då nyheten om avtalet med AMC. 
 
 
Den första säsongen av "En vampyrs bekännelser" kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, med en planerad premiär någon gång under 2022. Samtidigt bekräftar AMC att det här bara är den första av flera kommande titlar, som man planerar att väva ihop till utökat universum baserat på Rices båda bokserier. Det finns i nuläget inga skådespelare knutna till serien.
 

Läs också: AMC planerar att satsa på "The Walking Dead" i minst 20-30 år till

 
Ser du fram emot att få se nya versioner av vampyrerna Louis och Lestat hos AMC? Kommenterar gärna nedan!
| 26 juni 2021 00:05 |