Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 maj 2020 | 23:10

AMC megasatsar på vampyrer och häxor i "En vampyrs bekännelse"-världen

Efter att ha skapat ett eget universum av zombieproduktioner verkar AMC nu ha ställt in siktet på vampyrer och häxor genom en ny storsatsning.
TVLine rapporterar att AMC har landat rättigheterna till författaren Anne Rices böcker om vampyrer "The Vampire Chronicles" och hennes böcker om häxor "The Lives of the Mayfair Witches Series". Nyheten är möjligtvis vid en första anblick lätt att skrolla förbi, men här ser vi troligtvis början på nästa stora tv-universum i stil med "Walking Dead" och "Arrowverse".
 
I det rådande streamingkriget har AMC aldrig ansetts vara en av de stora spelarna, utan man har istället likt FX satsat på en viss typ av underhållning för en specifik del av tittarna. Tack vare succén med "The Walking Dead", som nu inom kort kommer att bestå av tre tv-serier, ett gäng bio-långfilmer, diverse spel och annat smått och gott - så har man hittat ett sätt att stå ut i mängden bland alla andra tv-distributörer.
 
AMC:s "Breaking Bad" har redan fått den fantastiska spinoffserien "Better Call Saul" - och den något mindre fantastiska långfilmen "El Camino: A Breaking Bad Movie". Många förväntar sig att vi efter den sista säsongen av "Better Call Saul" kommer att få ännu en spinoff i samma universum... vilket förhoppningsvis visar sig vara sant.
 

Ett nytt universum proppat med vampyrer och häxor?

 
Långfilmen "En vampyrs bekännelse" ("Interview with the Vampire") är en av de mest kända filmatiseringarna av Rices böcker.
 
Men när samma universum-satsande distributör ropar in rättigheterna till Anne Rice-böckerna "Interview with the Vampire", "The Vampire Lestat", "The Queen of the Damned", "The Tale of the Body Thief", "Memnoch The Devil", "The Vampire Armand", "Pandora", "Vittorio the Vampire", "Blood and Gold", "Prince Lestat", "Prince Lestat and the Realms of Atlantis", "Blood Communion: A Tale of Prince Lestat", "The Witching Hour", "Lasher", "Taltos", "Merrick", "Blackwood Farm" och "Blood Canticle"... så är nog sannolikheten ganska stor att vi inom några år kommer att befinna oss i ännu ett utökat AMC-universum. Fast denna gången fullproppat med vampyrer och häxor!
 
- Det har alltid varit min dröm att se världarna från mina två största bokserier under ett och samma tak, så att filmskapare kan utforska de utökade och sammanlänkade universumen med mina vampyrer och häxor. Den drömmen är nu en verklighet, och resultatet av det är ett av de mest betydande och spännande avtalen under hela min långa karriär, kommenterar Anne Rice nyheten om avtalet med AMC. 
 

Läs också: Sjätte säsongen av "Fear the Walking Dead" dröjer till augusti

 
Tror du också att AMC håller på att starta ett helt nytt universum av produktioner med vampyrer och häxor? Kommentera gärna nedan!
| 13 maj 2020 23:10 |