Film

Skribent

Hannes Kinnunen

28 juli 2012 | 20:01

En tredje "Hobbit"-film, men hur?

Peter Jackson har siktet inställt på en tredje "Hobbit"-film och vi berättar hur det ska kunna gå till.

Peter Jackson har pratat en hel del om att han vill regissera en tredje "Hobbit"-film de senaste veckorna. Nu ser det ut som att även Warner Bros har börjat visat intresse för en tredje film. Först måste dock resurser vara på plats samt kontrakt ska knytas upp så att man kan få tillbaka de skådespelare som behövs för en tredje film.

Så här skriver en källa till THR:

- Vi måste ta ett beslut snart. Det drivs av filmmakarna och deras vilja att berätta mer av historien. Det handlar om att ta chansen att visa mer av den här fantastiska berättelsen med de otroliga skådespelare som vi har samlat ihop.

Men många har undrat om det verkligen finns rum för en tredje film då "Hobbit" egentligen är baserad på en bok på bara 200 sidor. Så hur ska de kunna lösa det här då? Jo, det ska jag ta och berätta.

Filmerna är inte enbart baserade på boken "The Hobbit" utan även på olika krig och händelser som utspelar sig utanför bokens gång, det var därför Peter Jackson valde att dela upp filmerna först till två stycken. Det finns också 150 sidor i slutet av Konungens Återkomst samt dröser av Tolkiens egna noteringar av vad som händer runt omkring Bilbos äventyr och vad som händer mellan "Hobbit" och "Sagan om Ringen". Detta vill Peter Jackson filmatisera och inkludera i sina filmer.

Bland annat om det här blir av så kan vi få följa Aragorn eller namnet Strider som han låg under på den tiden i hans resa att fånga Gollum och ta ringen ifrån honom. Vem vill inte se Viggo Mortensen återkomma i rollen som Strider liksom? Det finns rum i en tredje film att också berätta historien om Boromir och Faramir och deras relation till deras far som fick lite utrymme i "Sagan om Ringen"-trilogin, men är en historia man skulle kunna spinna vidare på. Ni behöver alltså inte vara oroliga att det inte finns tillräckligt mycket material till en tredjefilm, för det finns gott om material.

Jag hoppas att det går vägen för en tredje film då jag inte kan få nog av Peter Jacksons utforskande av Midgård, och om det finns historier att berätta, så varför inte? Det här är en bra väg att gå eftersom det kommer ta lång tid innan vi får nya filmer i den här världen.

Richard Armitage pratar Thorin

Richard Armiatage som spelar rollen som Thorin Oakenshield i "Hobbit" har fått frågan om han har uppdaterat karaktären för en modern publik.

- Jag har aldrig tänkt på att uppdatera honom, jag gjorde snarare tvärtom. Jag tänkte mycket på grekisk tragedi och Shakespeare för min inspiration. Jag tittade på Henry V och Richard III för att få en djupare bild av Brittisk litteratur. Karaktären i sig måste kännas samtida, säger Armitage.

Peter Jacksons nya videoblogg från Comic-Con

Peter Jackson har filmat sin åttonde videoblogg direkt från golvet på Comic-Con där vi får följa med till "Hobbit"-panelen samt tillbaka till Nya Zeeland för att få följa avslutningen av inspelningen.

"Hobbit" delas upp i två filmer som regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

| 28 juli 2012 20:01 |