Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2017 | 16:15

En svensk "World War Z"? Se trailern till katastroffilmen "Operation Ragnarök"

Den efterlängtade (och mycket försenade) "Zon 261" har bytt titel när det äntligen är dags för lansering.
Får det vara en svensk zombie-katastroffilm? När filmfestivalen i Cannes startar i veckan (följ vår bevakning här) är "Operation Ragnarök" en av titlarna som hoppas locka intresse på den stora filmmarknaden.

Samtidigt har en ny trailer släppts som visar hur ett ambitiöst svenskt actiondrama på lågbudget kan se ut:
 
 
En svensk småstad i karantän. Viruset sprider sig explosionsartat. Ett fåtal icke-smittade har barrikaderat sig i citadellet. De smittade försöker karva sig in. De icke-smittade måste antingen fly till barrikaderna som militären upprättat, och slå sig ut – eller stanna i citadellet och vänta på hjälp som kanske aldrig kommer. För att överleva måste de forna fienderna, både svennar och nysvenskar, bestämma sig för vilka som är de värsta monstren: de smittade utanför murarna – eller de främmande innanför.
 
Om det här känns bekant så har vi skrivit om filmen några gånger förr. MovieZine har följt arbetet ända sedan år 2011, då den gick under titeln "Zon 261".

I rollerna ser vi Jonas Malmsjö, Per Ragnar, Bahar Pars ("En man som heter Ove") samt regissören själv, Fredrik Hiller ("Psalm 21").

"Operation Ragnarök" får premiär någon gång i höst.
 
Hur känns trailern tycker ni? Nyfikna på filmen? Kommentera nedan.
| 17 maj 2017 16:15 |