Film

Skribent

Oskar Möller

2 augusti 2023 | 22:00

En svensk skräckboom? Biografer i utlandet nappar på skandinaviskt blod!

Ledande återförsäljaren av film TruskNordisk har eldat upp ett kraftigt intresse för svensk skräckfilm ute i världen - bland annat plockas skräckisarna "Karusell" och "Canceled" upp för internationella visningar.
Den ledande återförsäljaren TruskNordisk har lyckats elda på intresset för svenska skräcktitlar som "Karusell" (Carousel) och "Canceled" enligt uppgifter i Variety
 
Simon Sandquists "Carousel" har bland annat köpts upp av distributörer i Tyskland, Spanien. Sydkorea, Ungern och Latinamerika. Även "Canceled" i regi av Oskar Mellander har valts ut för distribution i Latinamerika och Ungern.
 
Båda filmerna har blivit producerade av Scandinavian Content Group som även backat Johannes Perssons rysare "Feed" som kom ut förra året.
 
 
"Som dedikerad skräckentusiast driver passionen för denna genre mitt intresse för båda titlarna. Men vårt beslut att satsa på just dessa filmer går bortom personlig smak", sade Paolo Vacirca som är utvecklingschef på  Scandinavian Content Group i ett uttalande.
 
– Chansen att spela in en film på  Liseberg, en av Europas största nöjesparker, lockade enormt och var något en regissör knappast kunde motstå. Jag ville ge filmen samma magnitud och få den att kännas mer som ett episkt äventyr än en blygsam lågbudgetfilm, samtidigt som den behöll äktheten i en genre som kräver mycket blod och inälvor", sa regissören Simon Sandquist om sin film.
 
– I slutet av dagen borde det kännas som att man har varit på en sjuhelvetes åktur, sammanfattade han.
 
Det kan vi nog alla skriva under på - en skräckfilm ska få igång lite adrenalin.
 
Vilken svensk skräckfilm reser raggen på din rygg?
| 2 augusti 2023 22:00 |