Film

Skribent

Josefine Krischausky

15 september 2021 | 22:00

En remake av Whitney Houston-filmen "Bodyguard" är på gång

Warner Bros arbetar på en ny version av den romantiska thrillern från 1992, tillsammans med en prisbelönad manusförfattare.
En remake av filmen "Bodyguard" är officiellt på gång, rapporterar Variety. Warner Bros har bestämt sig för att ge nytt liv åt den romantiska dramathrillern från 1992, där huvudrollerna spelades av en Kevin Costner och en filmdebuterande Whitney Houston.
 
Handlingen i originalfilmen kretsade kring specialagenten och livvakten Frank Farmer (Costner), som anlitas för att skydda den berömda sångerskan och skådespelerskan Rachel Marron (Houston) från en farlig stalker. Hur pass nära nyinspelningen kommer följa den ursprungliga berättelsen är ännu inte bekräftat.
 
Manuset till remaken skrivs av Matthew López, som tidigare har varit verksam främst inom teaterns värld. Mest känd är han för Broadway-pjäsen "The Inheritance", som har belönats med flera priser och nominerats till en rad Tony-awards. 
 
Warner Bros stod även för distributionen av originalet, som efter sin premiär blev den tionde mest inkomstbringande filmen någonsin. Filmen fick visserligen ta emot flera Razzie-nomineringar, men belönades med en Grammy för sitt soundtrack. Sedan dess har "Bodyguard" även gjorts om till en musikal, som sedan 2012 har visats på teaterscener världen över.
 
Utöver ovanstående är detaljerna kring nyfilmatiseringen rätt begränsade. Vilka skådespelare som tar över rollerna, samt vem det blir som regisserar dem, återstår helt enkelt att se.
 
Är du ett fan av "Bodyguard"? Finns det en chans att en remake kan överträffa originalet?
| 15 september 2021 22:00 |