EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

16 juli 2017 | 18:00

En reboot av ”Demolition Man” planeras

Producenten Peter Lenkov vill göra tv-serie av 90-talsrullen - eller varför inte filmfloppen ”R.I.P.D.”?
Minns ni ”Demolition Man” som kom år 1993? Sylvester Stallone spelade den hetlevrade snuten som kyldes ner för att vakna upp i framtidens Los Angeles. Där mötte han Sandra Bullock, som lärde honom allt om deras nya samhälle där kriminalitet knappt längre fanns.

En av manusförfattarna är Peter Lenkov, som på senare år blivit tv-producent för serier som ”24” och ”MacGyver”. Han funderar på att omvandla även ”Demolition Man” till tv-rutan:

- Jag har funderat på att göra den antingen som tv-serie eller en ny film. Jag tror att den skulle göra sig bättre som tv-serie. Den passar "kompisrelation-formatet" med två partners som löser brott varje vecka. Där finns en unik miljö, mycket kamratligt gnabb, och så lite sexuell spänning mellan de två, berättar Lenkov för MovieZine.

Det finns dock ett litet hinder som gör att planerna dröjer:

- Problemet är att jag har kontrakt med CBS, och Warner Bros äger rättigheterna till "Demolition Man". Hur gärna jag än skulle vilja så kan jag inte börja på något förrän mitt kontrakt går ut. Men jag tänker på den ofta, det är bra material.
 
 
Lenkov hoppas också skaka nytt liv i ”Rest in Peace Department”, sitt egna seriealbum som filmades år 2013 som ”R.I.P.D.” med Ryan Reynolds och Jeff Bridges i huvudrollerna. Filmen floppade rejält... men det stoppade ju inte ”Buffy”, menar han:

- Jag gjorde filmen "R.I.P.D." för några år sen. Det är också ett koncept som borde passa bättre för tv. Minns ni att "Buffy vampyrdödaren" var en film som floppade innan den blev tv-serie? Jag funderar på den också, och jag tror det finns mycket potential i en sådan serie.

Skulle du vilja se ”Demolition Man” eller ”R.I.P.D.” som tv-serie? Kommentera nedan.
| 16 juli 2017 18:00 |