Spel

Skribent

Robin Cocks

1 februari 2020 | 20:44

En ny "Silent Hill"-film verkar vara på gång

Den senaste filmen som baserades på "Silent Hill"-spelserien släpptes 2012. Enligt regissören Christophe Gans arbetar han nu på en ny "Silent Hill"-film.
Det har nyligen florerat en rad rykten kring den populära skräckspelserien "Silent Hill". Det verkar inte bara som att det är nya spel som är på väg, utan även en ny film. Hittills har två filmer baserade på spelserien släppts, varav den ena, "Silent Hill", kom 2006 och den senaste, "Silent Hill: Revelation", 2012.
 
Sedan dess har "Silent Hill"-serien lyst med sin frånvaro på silverduken men enligt ett nytt uttalande från regissören Christophe Gans arbetar han på en ny "Silent Hill"-film. Dessutom säger Gans att han arbetar på en filmatisering av skräckspelserien "Project Zero".
 
-Jag har två skräckfilm-projekt på gång med producenten Victor Hadida. Jag arbetar på en filmatisering av TV-spelet "Project Zero" (även känt som "Fatal Frame") . Filmen utspelas i Japan. Jag vill inte ta bort rötterna från det japanska skräckspelet. Vi jobbar även på en ny "Silent Hill"-film. Projektet kommer att förankras i en typ av atmosfär som förekommer i en liten amerikansk stad, härjad av puritanism. Jag tycker att det är dags att göra en ny film, säger Gans.
 
När dessa påstådda filmprojekt kan tänkas bli färdiga sägs inte, och vi har ännu inte hört något officiellt uttalande från Konami (spelföretaget bakom "Silent Hill"). Vi får helt enkelt vänta och se.
 
Vad tycker du om de tidigare filmerna baserade på "Silent Hill"? Vill du se en ny "Silent Hill"-film?
| 1 februari 2020 20:44 |