Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 september 2022 | 21:45

En ny film från "Cloverfield"-universumet är på väg

J.J. Abrams och Matt Reeves står båda som producenter för projektet, som kommer att regisseras av skräckregissören Babak Anvari.
I början av 2021 meddelades det att en uppföljare till "Cloverfield" var under utveckling hos Paramount, något som det sedan dess har det varit relativt tyst om. Nu rapporterar Deadline att projektet går framåt, samt att filmen har hittat sin regissör.
 
Filmen, som ännu saknar en officiell titel, kommer att regisseras av Babak Anvari, som senast var aktuell med Netflix-filmen "I Came By". Anvari långfilmsdebuterade 2016 med "Under the Shadow", och ligger även bakom skräckfilmen "Wounds", med Armie Hammer och Dakota Johnson i rollerna. 
 
För manuset står Joe Barton, som också har skrivit filmer som "iBoy" och "The Ritual". J.J. Abrams producerar tillsammans med sitt bolag Bad Robot Productions, samtidigt som Matt Reeves, som regisserade den första "Cloverfield"-filmen för 14 år sedan, står som exekutiv producent. 
 
I "Cloverfield" fick vi följa en grupp vänner på en avskedsfest, som plötsligt tog en mörk vändning när ett enormt monster intog New Yorks gator. År 2016 släpptes den fristående uppföljaren "10 Cloverfield Lane", och två år senare kom filmen "The Cloverfield Paradox", som också utspelar sig i samma universum.
 
Några detaljer om handlingen i den nästkommande "Cloverfield" filmen är ännu inte kända. Det är inte heller bekräftat om den blir en direkt uppföljare till filmen från 2008, eller om det rör sig om ännu en spinoff. 
| 23 september 2022 21:45 |