Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 januari 2024 | 16:30

En lesbisk version av "Conan - barbaren"? Kolla in den otyglade trailern till "She is Conann"

Här är en film för alla som vill se något nytt, istället för samma gamla grejer och trötta uppföljare.
Fransmannen Bertrand Mandico är knappast vad man kan kalla en konventionell filmskapare. En experimentell regissör, som framför allt jobbat med film i kortare format. "She is Conann" är hans tredje långfilm.
 
Filmen beskrivs som en barbarisk fantasy-sci-fi-resa genom tiden, där svärd och svartkonst böjs, bryts och byter kön. Sex liv, sex epoker och sex dödsfall markerar Conanns poetiska resa genom olika inkarnationer och lesbiska kärlekar.
 
Som vilken amerikansk sommarblockbuster som helst! Kolla in den otyglade trailern här:
 
 
"She is Conann" har redan gjort varv på filmfestivaler och specialteatrar, och att döma av mottagandet (91% hos Rotten Tomatoes baserat på 11 recensioner) verkar den onekligen ha något.
 
Maggie Lovitt på Collider skriver att filmen inte är något "för den med svagt hjärta, svag mage eller som är moraliskt fromma. Den spelar på de mest provocerande idéer man kan tänka sig - och tänjer på gränserna för inte bara sexualitet, kön och självbild, utan även samhälleliga normer."
 
Jason Shawhan från Nashville Scene beskriver "She Is Conann" som "ett vilt lesbiskt fantasyepos med alla blodiga strider, tidsresor och blodsutgjutelser som man kan önska sig av en inofficiell version av den legendariske barbaren Conan."
 
Låter med andra ord som en rikigt upplevelse, och vi håller alla ögonen öppna efter en svensk premiär.
 
| 5 januari 2024 16:30 |