Serie

Skribent

MovieZine

12 oktober 2022 | 15:25

"En helt vanlig familj" - nästa svenska Netflix-serie kommer 2023

Svenska spänningsromanen "En helt vanlig familj" av Mattias Edvardsson blir miniserie med streamingpremiär 2023.
Boken har sålts i över 550 000 exemplar i 35 länder världen över. Nu blir "En helt vanlig familj" miniserie på Netflix.
 
Handlingen följer familjen Sandell, som består av prästen Adam, advokaten Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De lever ett till synes perfekt liv i en polerad villaförort utanför Lund. En dag förändras allt när Stella hamnar i häktet, anklagad för mord. Hennes förtvivlade föräldrar vet inte vad de ska göra. Vad har egentligen hänt? De vill hjälpa Stella till varje pris, men frågan är om de verkligen känner sin dotter. Eller varandra.
 
I huvudrollerna syns Alexandra Karlsson Tyrefors som gör skådespelardebut, Lo Kauppi ("Modus") och Björn Bengtsson ("The Last Kingdom").
 
"En helt vanlig familj" produceras av Jarowskij och regisseras av Per Hanefjord ("Hamilton", "Tyskungen"). Manusförfattare är Anna Platt ("Knutby", "Det som göms i snö") och Hans Jörnlind ("Top Dog", "Det som göms i snö").
 
- Mattias bok, manuset och den fantastiska skådespelarensemblen ger de bästa av förutsättningarna för en stark TV-serie. Från första mötet med berättelsen har jag uppskattat att den verkligen har något på hjärtat, att den lyfter komplexa frågor, erbjuder karaktärsdjup och hela tiden med engagerade spänning, säger regissören Per Hanefjord.
 
"En helt vanlig familj" får premiär under 2023.
| 12 oktober 2022 15:25 |