Serie

Skribent

Mats Karlsson

26 december 2017 | 15:00

En första titt på på storslagna "Troy: Fall Of A City"

BBC och Netflix samproducerar ett påkostat äventyr i åtta delar som kommer att streamas på Netflix.
Den välkända antika staden Troja ska få en chans till återupprättelse (efter Wolfgang Petersens "Troja" från 2004), när giganterna BBC och Netflix slår sina kloka producenthuvuden ihop. Under ledning av miniseriens skapare David Farr, som så framgångsrikt gjorde "The Night Manager", har inspelningarna ägt rum i Kapstaden, Sydafrika under 2017 och nu har BBC släppt de första bilderna.
 
Den åttadelade miniserien berättar historien om den tioåriga belägringen av Troja, som ägde rum 1100-1200 år före Kristus och handlingen kretsar kring den trojanska kungafamiljen. Skådespelarna Louis Hunter och Bella Dayne gestaltar duon Paris och Helena, vars legendariska kärleksaffär gjorde stora avtryck i historieböckerna. I övriga roller hittas skådespelare som David Threlfall, Tom Weston Jones, Frances O’Connor, David Gyasi, Jonas Armstrong och Johnny Harris.
 

                                                       David Threlfall (kung Priamos)

                                                Tom Weston Jones (prins Hector)

                                   Louise Hunter och Bella Dayne (Paris och Helena)

                           Johnny Harris och Jonas Armstrong (Agamemnon och Menelaus)

                                                                  David Gyasi (Akilles)
 
- Jag är så glad att vi har lyckats få ihop en sådan fantastisk rollbesättning, en blandning av nya ansikten och erfarna skådespelare. Historien som vi har filmat har en episk och politisk vidd, men samtidigt är den väldigt mänsklig och skrämmande. Jag ser fram emot att få se dessa skådespelare ta med alla tittare på den här resan, säger miniseriens skapare David Farr till brittiska Metro.
 
"Troy: Fall of a City" kommer att premiärsändas på BBC One i Storbritannien och i övriga världen streamas serien på Netflix.
| 26 december 2017 15:00 |