Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 april 2019 | 07:30

En första titt på den nya säsongen av skräckantologin "The Terror"

AMC släpper 9 bilder från nya "The Terror: Infamy", som kommer att utspela sig i ett japanskt interneringsläger i USA under det andra världskriget.
Den första säsongen av "The Terror" tog oss med ut på en kuslig resa, 1847, tillsammans skeppen "The Terror" och "The Erebus", på en arktisk Royal Navy-expedition för en sökning efter nordvästpassagen genom isarna i norr. Vilket visade sig bli en av förra årets allra läskigaste nya tv-serier.
 
Mottagandet blev så positivt att miniserien plötsligt gjordes om till en antologiserie, där varje säsong kommer att följa en grupp människor som på något sätt terroriseras av något mystiskt/övernaturligt väsen. Under den andra säsongen kommer vi att spendera vår tid i ett japanskt interneringsläger i USA under det andra världskriget.
 
Interneringen är en sann och skamfylld del av den amerikanska historien, då över 100 000 amerikanska medborgare (med någon form av japanskt ursprung), tvångsflyttades till olika interneringsläger runt om i USA - efter bombningarna av Pearl Harbor. Det läger vi tittare får följa, kommer enligt säsongens egen beskrivning att terroriseras av ett övernaturligt mördande väsen, som jagar nya offer bland de stackarna intagna. 
 
 
Derek Mio har landat säsongens huvudroll men får även hjälp av skådespelare som George Takei, Kiki Sukezane, James Saito, Cristina Rodlo, Naoko Mori, Miki Ishikawa, Asako Nakayama och Shingo Usami framför kameran.
 
Den andra säsongen får amerikansk premiär hos AMC den 12 augusti, vilket bör innebära att vi här i Sverige kan ta del av premiären dagen efter via Amazon Prime (som sände den första säsongen).
 
Är du peppad på att se vad AMC har lyckats koka ihop med sin nya säsong? Vad tyckte du om bilderna? Kommentera gärna nedan!
| 9 april 2019 07:30 |