Film

Skribent

Mats Karlsson

26 april 2018 | 18:30

En film om Harvey Weinstein på väg

Brad Pitts Plan B och Annapurna Pictures ska berätta om det journalistiska arbetet bakom avslöjandet.
Efter alla skriverier om skandalomsusade filmmogulen Harvey Weinstein kom beskedet i december att en dokumentär var på väg. Nu avslöjar THR att det blir även en spelfilm om samma Weinstein.
 
Det är Brad Pitts produktionsbolag Plan B och Megan Ellisons Annapurna Pictures som slår sina filmpåsar ihop för att filmatisera Jodi Kantors och Megan Twoheys New York Times-reportage.
 
Enligt THR är dock inte ambitionen att återberätta Weinsteins påstådda brott, utan att lägga fokus på de omnämnda journalisternas arbete och hoten duon fick utstå när de försökte få ut storyn. Filmer som "Alla presidentens män" och "Spotlight" nämns som referenser för vad man vill göra för film.
 
Kantor och Twoheys story resulterade i Pulitzer-priset (delat med Ronan Farrow på The New Yorker) och att det numera kursade Weinstein Co valde att avskeda Harvey Weinstein. Sist, men inte minst gav det vind i seglen åt/startade #MeToo och Time's Up-kampanjerna.
 
För de som vill ha mer kött på benen om Harvey Weinstein-historien har SVT en bra sammanfattning i Dokument utifrån-specialen "Weinstein - en filmmoguls fall". Den finns att se på SVT Play.
 
Vilken skådis skulle du vilja se som Harvey Weinstein?
| 26 april 2018 18:30 |