Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 december 2017 | 12:00

Harvey Weinstein i fokus för ny dokumentärfilm

Av producenten till Oscarsvinnande ”Searching for Sugar Man”.
Den tvåfaldigt Oscarsbelönade producenten Simon Chinn letade efter Sugar Man tillsammans med svenske regissören Malik Bendjelloul. Nu har han hittat sitt nästa objekt i skandalomsusade Harvey Weinstein.

- Som något av en insider i filmindustrin blev jag fascinerad av historien, och inte lite chockad. Så mycket som vi visste om Harvey och hans rykte, men det fanns också mycket vi inte kände till, säger Simon Chinn till Variety.

BBC har beställt en dokumentärfilm som kommer gå på djupet kring alla trakasserier som riktats mot Hollywood-mogulen under hösten. Man kommer att intervjua flera av de skådespelerskor som råkat ut för sextrakasserier, samt journalister, advokater och filmfolk som varit inblandade i skandalen - några av dem kommer få tala ut offentligt för första gången.

Den 90 minuter långa dokumentären ”Weinstein” ska också ta ett större grepp om filmbranschen i stort, och undersöka hur en man som Harvey Weinstein kunde komma undan med sexuella trakasserier och våldtäkter under mer än 20 års tid.

För regin står Ursula Macfarlane (”Charlie Hebdo: 3 Days That Shook Paris”), och Chinn tror att det kvinnliga perspektivet är viktigt:

- Hon är en otroligt finkänslig filmskapare som kan relatera till många av Weinsteins påstådda offer.
| 18 december 2017 12:00 |