Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 september 2021 | 10:30

En dokumentärserie om DC Comics är på väg till HBO Max

Filmskaparna bakom "The Pixar Story" gräver i serietidningsförlagets spännande historia.
Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash och Aquaman hör till några av deras mest kända superhjältar. Som ett av USA:s äldsta och största serietidningsförlag har DC Comics skapat häftiga världar och karaktärer sedan år 1934.

Nuförtiden är de kanske mest kända för den breda allmänheten tack vare biofilmerna, men det finns årtionden av spännande historia att utforska. Något som en kommande dokumentärserie i tre delar ska hjälpa oss med.

- DC har ett rikt arv som sträcker sig över 80 år av ikoniska berättelser. Från den genre-definierande superhjälten Superman som introducerades 1938 till otroliga filmer, tv-serier, tecknade filmer, spel och serietidningar som varit synonyma med superhjältar för flera generationer. Vi ser fram emot att dyka in i historien och ta med oss fansen på resan, säger DC Comics-chefen Jim Lee i ett pressmeddelande.

Leslie Iwerks och Mark Catalena ("The Pixar Story", "The Imagineering Story") kommer att regissera serien. Producent är Greg Berlanti, känd för Arrowverse-serierna. Än så länge har serien varken en titel eller ett premiärdatum.

Redan år 2010 kom en dokumentär om DC Comics historia, den kan just nu ses gratis på Youtube.
 
| 24 september 2021 10:30 |