Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 januari 2014 | 19:01

En andra säsong av "True Detective" trolig

Skaparen till det redan mycket hyllade HBO-kriminaldramat, Nic Pizzolatto, har nämligen skrivit ett tvåårigt avtal med kabelkanalen.

Med ett sådant avtal i hand lär ju knappast Pizzolatto låta sitt TV-projekt skjutas i sank. Det är han själv som skrivit alla åtta delar till "True Detective" och är dessutom både showrunner och exekutiv producent.

Han kan också skyta med att första avsnittet av det Matthew McConaughey- och Woody Harrelson-ledda dramat hade den bästa premiären HBO skådat sen 2010*.
Det nya avtalet innebär, gissar The Wrap, att förutom en säsong två av "True Detective" kommer HBO ha första tjing på allt Pizzolatto hittar på.

Innan Pizzolatto skrev på för HBO för två år sedan var han en av manusförfattarna till "The Killing" (när den fortfarande låg hos AMC). Han har också skrivit en roman och flertalet noveller.

*2010 krossade "Boardwalk Empire" allt motstånd med sina 4,8 miljoner premiärtittare. Detta att jämföra med "True Detective" som hade 2,3 miljoner tittare, men alltså ändå hade bättre premiärsiffror än både "Game of Thrones" (2,2) och "The Newsroom" (2,1).

| 26 januari 2014 19:01 |