Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

30 oktober 2018 | 15:00

Ännu en Pinocchio-film är på väg

Italienske regissören Matteo Garrone snickrar på en egen version av den klassiska sagan, med Roberto Benigni i huvudrollen.
Guillermo del Toro fick nyligen grönt ljus att filma sitt passionsprojekt ”Pinocchio” för Netflix. Det blir en stop-motion-animerad film, som del Toro har försökt få till i flera år.

Men han får konkurrens - ett andra ”Pinocchio”-projekt är nämligen på gång i Italien. Det är filmskaparen Matteo Garrone ("Tale of Tales", "Gomorra") som jobbar på en egen version. Enligt Cineuropa ska det bli en spelfilm mer i linje med den italienska sagan från 1880-talet.

Huvudrollen går till Roberto Benigni, Oscarsvinnaren från "Livet är underbart" (1997). Benigni har ironiskt nog själv spelat Pinocchio i en egenregisserad film från 2002, som dessvärre floppade. Vi får hoppas på bättre tur när han tar sig an rollen som Gepetto.
 
 
Detta är tredje Pinocchio-filmen som är på banan. Självklart planerar även Disney att göra spelfilm av sin animerade klassiker från 1940, efter framgångsrika remakes av "Djungelboken" och "Skönheten och Odjuret".

Men regissören Matteo Garrone tycker sig ha en stark koppling till berättelsen, som italienare. Han berättar för The Wrap om hur hans version ska skilja sig från de andra:

- Jag vet att det är en trend. Guillermo har arbetat på Pinocchio lika länge som jag. Och så har vi Disney, så det blir tre filmer. Deras film blir såklart mycket större än min. Men jag ska försöka göra min "Pinocchio" mer personlig, och trogen boken.
 
Vilken av de tre Pinocchio-filmerna tror ni mest på? Kommentera nedan.
| 30 oktober 2018 15:00 |