Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 juli 2014 | 11:00

Emmy-nominerade "True Detective"-skaparen: "Det blir fyra huvudpersoner"

Tiden är ingen platt cirkel för Nic Pizzolatto. Han har gått från relativt okänd i vintras till tolvfaldigt Emmy-nominerad på ett drygt halvår. Inte illa pinkat.
Eller, om vi ska vara helt korrekta, det är inte Pizzolatto själv som fått ett dussin nomineringar, de är utspridda över hela produktionen och inkluderar allt från bästa dramaserie, bästa skådespelare (för både Woody Harrelson och Matthew McConaughey) till bästa regi (Cary Fukunaga) och bästa manus (där Pizzolatto ensam kan ta hem priset). 

The Daily Beast fick ett snack med Pizzolatto precis efter att han fått beskedet om "True Detective"-nomineringarna ("Jag känner mig så tacksam och hedrad") och han hade en del nyheter att komma med angående säsong två. 

Om var han står just nu i manusskrivandet:

- Jag har nått halvvägs. 

Om de envisa castingryktena:

- Vi sitter inte och tjuvhåller på nånting. När vi har nåt att berätta kommer vi göra det. Allt hittills är bara tomt snack. 

Om det blir fler än en regissör (Cary Fukunaga stod för regin av alla åtta avsnitten i säsong ett) i andra omgången:

- Ja.

Om att säsong två kommer vara förlagd i Kalifornien och handla om "den hemliga ockulta historien" om det amerikanska transportsystemet: 

- Jag skulle nog bara hålla kvar vid "förlagd i Kalifornien". 

Om att säsong två ska ha tre huvudpersoner:

- Det har faktiskt svällt en del. Jag skulle säga att det är fyra centrala roller nu.

Om någon av huvudrollerna är kvinnor:

- Ni får vänta och se. 

Och enligt HBO-bossen Michael Lombardo behöver vi inte vänta särskilt länge. På en presskonferens i går, som Digital Spy tagit del av, sade Lombardo att de snart kommer gå ut med "välkända namn" för säsong två. 

Så håll i hatten! Fyra huvudroller alltså. Vad sägs? Några gissningar? Kommentera nedan! 

| 11 juli 2014 11:00 |