Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 januari 2017 | 15:00

Emma Watson missade huvudrollen i ”La La Land”

Hon lär inte vara särskilt glad just nu.
”La La Land” är hela världens mest omtalade film just nu, med 14 Oscarsnomineringar i bagaget. Ryan Gosling och Emma Stone spelar huvudrollerna i denna svängiga kärlekshistoria. 

Men det kunde ha sett annorlunda ut. En annan Emma, ”Harry Potter”-filmernas Emma Watson, var klar för huvudrollen tillsammans med Miles Teller (känd från Damien Chazelles ”Whiplash”). Tydligen satte skådespelarna för höga krav och fick bytas ut.

Enligt Page Six hade Watson svårt att bestämma sig för om rollen var något för henne. Hon hade också krävt att repetitionerna skulle ske i London. Teller, å andra sidan, erbjöds 4 miljoner dollar för rollen, men ville ha 2 miljoner till.

Nu när musikalfilmen gör succé letar de efter någon att skylla på:

- Både Miles och Emma är förbannade på sina agenturer för att de inte fick rollerna - även om det var skådespelarnas egna fel att de var så krävande, säger en insider-källa till sajten.


Damien Chazelle med Miles Teller.

Regissören Damien Chazelle kommenterade själv castingen i en intervju i höstas:

- Filmen tog sex år att få till, och det stämmer att vi gick igenom massor av skådespelare. Vid ett tillfälle skulle Emma Watson och Miles Teller göra filmen. Men ingen casting höll eller fungerade. Hela projektet var en bergochdalbana - först skulle vi filma, sen inte, sen filma, sen inte.

Ryan Gosling och Emma Stone blev båda Oscarsnominerade för sina roller som kärlekskranka pianisten Sebastian och skådisen Mia. 


"La La Land" går nu på bio.
| 29 januari 2017 15:00 |