Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 februari 2019 | 09:30

Emma Thompson lämnar animerad film - på grund av John Lasseter

Den före detta Pixar-chefen har flyttat till Skydance Animation efter anklagelser om sexuella närmanden.
Skådespelerskan Emma Thompson väljer att hoppa av animerade filmen "Luck", som produceras av Skydance Animation. Anledningen är att studion har anlitat John Lasseter, Pixar-chefen som fick sparken från sin post.

Lasseter fick lämna animationsstudion efter anklagelser om olämpliga närmanden, och flera klagomål från kvinnliga anställda. Skydances beslut att anlita Lasseter i januari 2019 har mötts av en del kritik. VD:n David Ellisons kommentar löd:

"John känner till sina misstag och han har bett om ursäkt. Under det senaste året har han varit borta från arbetsplatsen och arbetat med att adressera och förändra dem."

Emma Thompson har valt att inte kommentera sitt avhopp. Hollywood Reporter spekulerar i att Skydance kan få svårt att anlita skådespelare, så länge den kritiserade filmveteranen Lasseter är ombord.
 
Filmen "Luck" ska regisseras av Alessandro Carloni ("Kung Fu Panda 3") och skildrar två organisationer som ansvarar för tur respektive otur i vår vardag. Det ska bli den första animerade filmen från Skydances nya animationsstudio.
 
Var det rätt av Emma Thompson att hoppa av filmen? Tyck till nedan.
| 20 februari 2019 09:30 |