Film

Skribent

MovieZine

7 november 2023 | 22:30

Emma Stone har sex med en gurka i nya filmen: ”Ultrakåta scener”

Nu kommer den skruvade sci-fi-komedin ”Poor Things” till Sverige.
Emma Stone är inte främmande för att utmana sig själv för konstens skull. Och när man har att göra med en regissör som Yorgos Lanthimos, då vet man att det blir riktigt skruvat.
 
Den grekiske filmskaparen har tidigare chockat och överraskat sin publik med filmer som ”Dogtooth” och kostymdramat ”The Favourite”. Hans senaste är ”Poor Things”, en sagoliknande och skruvad variant på skräckberättelsen om Frankenstein.
 
Här får vi se Stone som en ung kvinna som lappats ihop efter sin död av en briljant vetenskapsman. Med ett barns sinne och nyfikenhet ger hon sig ut för att utforska världen, men först och främst sin egen sexualitet. Filmens många, nakna och ofta humoristiska sexscener blev genast omskrivna efter Venedig-premiären, och än mer när den hade visats på filmfestivalen i London.
 
”Hon hyllas för en vågad filmroll som kommer med ”ultra-kåta” sexscener som får dig att höja på ögonbrynen. Publiken flämtade och skrattade chockat” rapporterade brittiska Metro.  
 
En del chock och skratt blev det även på kvällens galapremiär och invigning av Stockholms filmfestival, där Lanthimos ”Poor Things” är årets öppningsfilm. I tidiga scener får publiken bevittna hur den naiva Bella Baxter tillfredsställer sig själv med ett äpple och en gurka när hon just har upptäckt kvinnlig njutning. Senare i filmen rymmer hon med advokaten Duncan (Mark Ruffalo) och det knullas hejvilt, innan Bella hittar drömjobbet - på en fransk bordell.
 
 
”Poor Things” visas vid tre tillfällen på Stockholms filmfestival som officiellt öppnar imorgon. Filmen får ordinarie biopremiär den 26 januari.
| 7 november 2023 22:30 |