Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 januari 2013 | 12:01

Emma Stone flyttar in i del Toros skräckhus

Guillermo del Toros nästa film blir spökrysaren "Crimson Peak".

Hon må vara underanvänd i "Gangster Squad", men vi lär få se mycket mer av Emma Stone i framtiden. Snart gör hon sitt första försök i en skräckfilm, enligt Variety ska den unga rödtotten vara aktuell för en roll i "Crimson Peak". Bakom kameran: Guillermo del Toro.

Så snart arbetet med sci-fi-filmen "Pacific Rim" är avslutat, ser vi fram emot att se regissören gå tillbaka till sina skräckrötter.

Med rysaren "Crimson Peak" planerar han en slags revival av gammaldags skräckfilm:

- Jag har alltid velat göra storskaliga skräckfilmer som de jag växte upp med. "The Omen", "Exorcisten" och "The Shining", den sistnämnda är verkligen spökhusfilmernas Mount Everest. Jag älskar hur Kubrick har kontroll över de stora miljöerna där han filmade. Nuförtiden börjar folk bli vana vid lågbudgetfilm i "found footage"-stil, sa del Toro i en intervju nyligen.

Det känns som att "Crimson Peak" ligger i helt rätt händer, och vi tvivlar inte på att Guillermo del Toro lyckas minst lika bra som hans inspirationskällor.

Emma Stone gör en av rösterna till animerade "Croodarna" i mars, och väntas spela in "The Amazing Spider-Man 2" under året.

| 16 januari 2013 12:01 |