Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

17 juni 2016 | 14:00

Eminem specialskriver låtar åt TV-serie

Vågar vi hoppas på en till "Lose Yourself"?
Eminem visade sig vara en fullt duglig skådis i den självbiografiska "8 Mile" som kom år 2002, och vem kan sluta nynna på mammas spaghetti-låten som han också skrev och framförde? Rapparen, som nu hunnit bli 43 år gammal, vann en Oscar för låten "Lose Yourself", som den heter, och har sedan dess gjort musik och låtar för ett antal filmer, men nu tar han steget över till TV-världen.

Regissören Joe Carnahan ska nämligen göra TV-serie av sin gamla rulle "Narc", och Deadline rapporterar att Eminem nu är aktuell för rollen som musikalisk rådgivare och exekutiv producent, med uppgifter som skulle inkludera att göra originallåtar för serien. Carnahan och Eminem har tidigare samarbetat då Eminem haft små roller i förstnämndas "The A-Team" och "Stretch".

Carnahan är härnäst aktuell som regissör för "Bad Boys 3", men han fick sitt stora genombrott via "Narc" som handlade om två poliser som undersökte ett mord i Detroit. Poliserna spelades av Jason Patric och Ray Liotta. Eftersom Eminem är uppvuxen i Detroit kan antas att det varit en anledning för artisten att vilja hoppa på projektet.

"Narc" (serien) har hittills inte sålts till något TV-bolag, med med Eminem ombord lär det bara vara en tidsfråga.

Gillade ni Eminems skådespelarprestation i "8 Mile"?
| 17 juni 2016 14:00 |