Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

11 september 2023 | 21:01

Krisen fortsätter för Embracer - ryktas sälja “Borderlands”-studion

Efter att svenska koncernen Embracer lagt ner spelstudion Volition, vill de nu hitta nya sätt att täppa igen pengahålet på.
Häromveckan kunde vi rapportera om att svenska jättekoncernen Embracer stänger ner spelstudion Volition efter 30 års verksamhet. Koncernen gick miste om en affär värd två miljarder dollar tidigare i år, och sedan dess väntar en omstrukturering för Embracer.
 
Nu ryktas det om att Gearbox Software ska säljas, skriver Reuters. Ingen av parterna kommenterar ryktet, men tydligen ska flera olika köpare vara intresserade. Gearbox är spelstudion bakom “Borderlands”-spelen, och Embracer köpte bolaget under februari 2021.
 
Senaste åren har Embracer haft spenderbyxorna på sig. Förutom Volition och Gearbox, har man även köpt “Tomb Raider”-studion Crystal Dynamics, serietidningsjätten Dark Horse Media, samt Middle-earth Enterprises som förvaltar rättigheterna till hela “Sagan om Ringen”.
 
I somras meddelade koncernen att man planerade att exploatera Tolkiens fantasyvärld. Så räkna med att flera dåliga “Sagan om ringen”-spel är på väg, och att Embracer fortsätter att sälja av sina varumärken - tills de har tagit sig ur den ekonomiska knipan.
| 11 september 2023 21:01 |