Film

Skribent

MovieZine

17 oktober 2019 | 08:15

Elton John besviken på nya "Lejonkungen"

"De sabbade musiken", säger ikonen i en ny intervju.
Hans musik var en stor del av Disneys animerade klassiker från 1994. Men Elton John var inte ett fan av årets remake av "Lejonkungen". I en intervju med brittiska GQ säger artisten att filmen var "en stor besvikelse".

Anledningen? Elton fick inte tillräckligt att göra:

- Den nya versionen av "Lejonkungen" var en stor besvikelse för mig, för jag tycker de sabbade musiken. Musiken var en så pass stor del av originalet, och musiken i den nya filmen hade inte samma slagkraft. Magin och glädjen gick förlorade, säger han.
 

Beyoncé och Elton John på "Lejonkungens" galapremiär.
 
Medan soundtracket från 1994 höll sig kvar på topplistorna länge, blev årets version snabbt bortglömd - och det har inte gått Elton John förbi.

- För 25 år sen var det årets bäst säljande album. Det nya soundtracket föll av listorna fort, trots filmens stora succé. Jag önskar de hade gjort mig mer delaktig, men den kreativa visionen var annorlunda. Jag var inte lika välkommen eller behandlad med samma respekt. Det gör mig extremt ledsen.

Elton John står bakom de klassiska sångerna som "Can You Feel the Love Tonight", "Hakuna Matata" och "Circle of Life". Han var, trots allt, också delaktig i att göra om sina låtar i nya filmen och skrev bland annat nya "Spirit" åt Beyoncé.
| 17 oktober 2019 08:15 |