Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 april 2019 | 11:00

Elisabeth Moss tar över i ”The Invisible Man”

Både Johnny Depp och Alexander Skarsgård har varit aktuella för rollen som Den osynlige mannen.
”Den osynlige mannen” hittade aldrig den rätta mannen för huvudrollen, trots att både Johnny Depp, Alexander Skarsgård och Armie Hammer var påtänkta.

EW.com bekräftar att rollen istället går till Elisabeth Moss, känd från ”Mad Men” och ”The Handmaid’s Tale”. Det handlar dock inte om att hon tar över en roll som var skriven för en man. Rapporter menar att regissören Leigh Whannell arbetar på ett helt nytt manus. Om filmen får byta titel till ”The Invisible Woman” återstår att se.

Det var bara ett par år sen som Universal gjorde upp stora planer för sitt Dark Universe - en monstervärld där ”The Mummy” skulle följas av filmer som ”The Bride of Frankenstein” och ”The Invisible Man”. Dessa planer försökte man snabbt sopa under mattan när ”The Mummy” underpresterade på bio. Nu är tanken istället att satsa på bra, fristående filmer.

Blumhouse är med och producerar ”The Invisible Man”, och med Leigh Whannell ombord kan detta bli ett intressant projekt att hålla ögonen på.

Elisabeth Moss är just nu bioaktuell i skräckfilmen ”Us”, och har också en roll i höstens Oscarstippade drama ”The Kitchen”.
| 13 april 2019 11:00 |