RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

12 mars 2019 | 08:22

Alexander Skarsgård kan spela ”Den osynlige mannen”

Blumhouse-thrillern har också Armie Hammer som en tänkbar kandidat för huvudrollen.
Blumhouse och Universal väljer mellan två skådespelare till rollen i ”The Invisible Man”, om man ska tro en rapport från That Hashtag Show.

Armie Hammer (”Call Me By Your Name”) och Alexander Skarsgård (”Tarzan”) nämns som två potentiella kandidater, vilket tyder på att man söker en lång och blond hunk till att spela karaktären - trist att han ändå inte kommer synas.

”The Invisible Man” blir en reboot på ”Den osynlige mannen” från 1933, som handlade om en kemist som med hjälp av en osynlighetsdrog vill försöka ta kontroll över världen. Historien bygger i sin tur på en science fiction-novell skriven av H.G. Wells år 1897.
 
 
I den nya filmen är huvudpersonen Adrian Griffin, en miljardär och en sociopat som byggt en osynlighetsdräkt åt Försvarsministeriet. Leigh Whannell regisserar, och inspelningen ska dra igång redan i maj.

Man tillkännagav filmen redan år 2016 som en del av Universals planerade Dark Universe, där klassiska monster skulle väckas till liv med nya filmer. De planerna fick de lägga på hyllan efter att ”The Mummy” med Tom Cruise underpresterade på bio. Och ni kanske minns att Johnny Depp var klar för huvudrollen som Den osynlige mannen, men det är alltså inte längre aktuellt.

En annan film i samma ”serie” är ”Bride of Frankenstein”, som för närvarande ligger på is.
| 12 mars 2019 08:22 |