Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 januari 2018 | 12:00

Nytt försök med "Bride of Frankenstein"

Universal pausade produktionen i höstas för att finslipa manus. Nu är skräck-remaken redo att köras igång på nytt.
Universals monstersatsning Dark Universe fick en skakig start med Tom Cruise-rullen "The Mummy", som gick fint men inte fantastiskt på bio i somras. Därefter drog man i handbromsen på nästa planerade filmprojekt, "Bride of Frankenstein", för att jobba vidare med manuset.

Nu är studion redo att återvända in i förproduktion. Omega Underground skriver att teamet består bland annat av fotografen Tobias A. Schliessler ("A Wrinkle in Time"), produktionsdesignern Sarah Greenwood ("Darkest Hour"), kompositören Carter Burwell ("No Country For Old Men") och kostymören Jacqueline Durran ("Försoning"). Flera av de inblandade har också jobbat med regissören Bill Condon på hans senaste film, "Skönheten och odjuret".

Javier Bardem är kvar i rollen som Frankensteins monster, men det är inte klart än vem som ska spela bruden i titeln. Namn som Angelina Jolie och Gal Gadot har nämnts. I originalfilmen "Frankensteins brud" från 1935 gjordes huvudrollerna av Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson och Elsa Lanchester.

"Bride of Frankenstein" var premiärsatt till 14 februari 2019 men blir med stor sannolikhet försenad.
| 16 januari 2018 12:00 |