Film

Skribent

MovieZine

5 oktober 2017 | 21:12

"Bride of Frankenstein" skjuts upp på obestämd tid

Universal vill hitta rätt ton för andra filmen i sitt "Dark Universe" efter hopplösa "The Mummy".
Tom Cruise-ledda "The Mummy" blev inte det kritikerrosade startskottet för "Dark Universe" som Universal säkerligen hade hoppats på. Kanske är det därför de nu väljer att ta bort Bill Condons kommande "Bride of Frankenstein" från sitt releaseschema.
 
Deadline rapporterar att filmarbetarna kring produktionen fått åka hem, och Universal säger så här i ett uttalande:
 
- Efter noga övervägande så har Universal Pictures och regissören Bill Condon beslutat att skjuta upp "Bride of Frankenstein". Ingen av oss vill gå för fort fram bara för att klara ett satt premiärdatum när vi vet att den här speciella filmen behöver tid för att bli bra. Bill är en regissör vars enorma talang har bevisats gång efter annan, och vi alla ser fram emot att fortsätta jobba på den här filmen tillsammans.
 
Det spekuleras i att anledningen till att filmen skjuts upp är att studion och regissören vill hitta rätt ton, för att undvika de fallgropar som "The Mummy" ramlade ner i. En film som fick mycket kritik för sin oförmåga att balansera skräck med action.
 
Kamerorna var menade att börja rulla för "Bride of Frankenstein" i februari nästa år, men för bara några dagar sedan blev det klart att Angelina Jolies "Maleficent 2" nu kommer att spelas in under samma period. Om detta innebär att Jolie ersätts med någon annan skådespelare återstår att se. Javier Bardem är fortsatt tänkt att spela Frankensteins monster.
| 5 oktober 2017 21:12 |