Den osynlige mannen (1933)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Claude Rains gör en enastående rolltolkning i sin filmdebut som en mystisk doktor som upptäcker ett serum som gör honom osynlig. Gömd bakom bandage och mörka solglasögong anländer Rains till en liten engelsk by och försöker dölja sin otroliga upptäckt. Men samma drog som gör honom osynlig driver honom också efterhand till att begå obeskrivligt skrämmande gärningar. The Invisble man, baserad på H.G. Wells klassiska roman och regisserad av skräckfilmens mästare James Whale, gav inspiration till en uppsjö av efterföljare och innehåller specialeffekter som imiteras än idag.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
En bra film med en underbar karaktär. Specialeffekterna är galet bra för att vara från den tiden. Stark 3/5, otroligt mycket bättre än Dracula och Frankenstein.
David Brent
En underbar klassiker som hade fantastiska specialeffekter med tanke på att den snart har 80 år på nacken. James Whale blir mer och mer en favoritregissör! Var intressant att se Gloria Stuart göra en rätt blek insats när hon hela 64 år senare var så otroligt bra i "Titanic".

Veckans populära filmer

Visa fler