Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 maj 2016 | 18:00

Elisabeth Moss från "Mad Men" i Ruben Östlunds nya film

Ska spela en av huvudrollerna i kommande "The Square".
Ruben Östlund, som tidigare hyllats i Cannes för "Turist", tog tidigare idag (vid Film Västs presskonferens) tillfället i akt att avslöja vilka skådespelare som ska medverka i hans kommande film; "The Square". 

"The Square", vars manus är skrivet av Östlund, handlar om en ambitiös museidirektör som vill göra ett avtryck i den internationella konstvärlden genom en spektakulär utställning. Dansken Claes Bang, känd från bland annat "Bron", ska spela sagda museidirektör, och han får namnkunnigt sällskap i form av Elisabeth Moss, mest känd för sin roll som Peggy i "Mad Men".

Så här säger Östlund om filmen:

- Med "The Square" vill jag belysa sprickan i tilliten som sakta men säkert vidgas mellan människor när samhället blir alltmer individualistiskt och idealen offras. Det vill jag göra med mycket humor och underliggande allvar med den internationella konstvärlden som fond.

"The Square" kommer att bli en svensk, fransk och tysk produktion som spelas in i Stockholm, Göteborg och Berlin med start i juni. Premiär sker under år 2017.

Har du sett någon film av Ruben Östlund? Vilken är din favorit? Kommentera gärna nedan.
| 14 maj 2016 18:00 |