Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2020 | 19:30

Elijah Wood vill återuppliva Freddy Krueger

Skådespelaren och skräckälskaren pratar om sina planer för en ny "Terror på Elm Street".
Förutom skådespeleriet har Elijah Wood på senare år producerat en del genrefilm, allt från svenska ”LFO” till Nicolas Cage-rysaren ”Mandy”. Sedan i höstas har han tydligen siktet inställt på en ny film i ”Terror på Elm Street”-sagan.

Wood berättar mer om sina planer för Comingsoon:

- Man måste ta tillbaka Robert Englund för en sista film. Speciellt om man vill påbörja en ny franchise, och ta det i en annan riktning, så måste man börja med honom och sedan gå vidare. Jag tycker inte det är intressant att berätta samma historia om och om igen, vi behöver inte ännu en origin-berättelse. Jag tycker inte ens att det ska handla så mycket om Freddy, säger Elijah Wood.
 
Large 8e1d168438d3c9029576ccd44036d390 a nightmare on elm street 5427e5239fef8118
 
Men det återstår lite oklarheter kring rättigheterna, som antingen ligger hos New Line eller hos Wes Cravens dödsbo. Elijah Woods produktionsbolag har ännu inte grävt i de praktiska detaljerna, så än så länge låter det bara som önsketänkande.

Och det finns fler som gärna skulle vilja göra film om mardrömsfiguren Freddy Krueger, från 80-talets populära slasherfilmer. Mike Flanagan (”The House on Haunted Hill”) har också avslöjat att han har en filmidé.
| 6 februari 2020 19:30 |